Airconditioning - onderhoud en vullen

“Wist u dat een airco ongeveer 10% koudemiddel per jaar verliest? En wanneer het koudemiddel te laat bijvult, de compressor kapot kan gaan? Dit komt doordat de compressor sneller slijt met te weinig koelmiddel, en het vervangen van een compressor loopt al gauw op tot meer dan €800 euro. Ook zorgt te weinig koelmiddel voor een veel hoger brandstofverbruik.”

Net als een koelkast werkt de airconditioning van een auto met een koudemiddel. Dit middel wordt door een circuit gepompt en koelt permanent het interieur van uw auto terwijl het de warmte afgeeft aan de buitenlucht.

Maar het aircosysteem van uw auto is veel complexer dan een koelkast en moet regelmatig worden onderhouden. De compressor, de condensor, de verdamper en de filters moeten regelmatig worden gecontroleerd om de goede werking van het systeem te garanderen.

De airconditioning is niet alleen belangrijk voor uw comfort, maar ook voor uw veiligheid. In de winter zorgt de airconditioning voor een efficiënte verwarming van het interieur en een snelle ontwaseming van de voorruit. Automatisch geregelde systemen zorgen voor een constante temperatuur in het interieur, ongeacht de buitentemperatuur. Het aircosysteem filtert ook vuil, zoals stof en pollen, uit de interieurlucht. Voor een aircocheck of onderhoud van de airconditioning bent u bij Garage Cats natuurlijk aan het goede adres.

Airco-check (gratis in combinatie met onderhoudsbeurt)

Wij controleren de werking van uw airco, en adviseren u graag bij het verhelpen van uw aircoproblemen. Wanneer u de airco-check combineert met een onderhoudsbeurt is hij geheel gratis*.

Airco reinigen

Heeft u last van muffe geurtjes uit uw airco? Wanneer u uw airco laat reinigen door middel van Airco Fresh verdwijnen de nare geurtjes en kunnen ziektekiemen en bacteriën gedood worden.

Airco controle + vullen met koudemiddel

Koelt uw airco niet meer goed, wacht dan niet te lang en laat dit snel controleren. Zo voorkomt u dat de compressor slijt, uw brandstofverbruik stijgt en u onnodig hoge kosten maakt. Wij recyclen uw oude koudemiddel en vullen deze dan bij.

Airco controle + vullen met koudemiddel + airco reinigen

Koelt uw airco niet meer goed en komen er nare geurtjes uit uw airco? Combineer dan de controle en het vullen ook met het reinigen van de airco. Zo verdwijnen de nare geurtjes en kunnen ziektekiemen en bacteriën gedood worden.

Koudemiddel R1234YF 

Sinds 1 januari 2018 is het vanuit de Europese wetgeving niet toegestaan om auto’s te produceren met een aircosysteem geschikt voor R134a. Dit omdat R134a behoort tot broeikasgassen. In plaats daarvan worden aircosystemen van auto’s na 2018, gevuld met het nieuwe gas R1234YF. Dit gas is minder schadelijk en verdwijnt sneller uit de atmosfeer. Om hiermee te mogen werken moeten monteurs in het bezit zijn van een F-gassen certificaat. Naast het certificaat beschikken wij over de nieuwste apparatuur waarmee we R1234YF bij kunnen vullen. 

AIRCO
Scroll naar top