Garage Cats

Pingjumerstraat 49
8748BM Witmarsum
0517 - 53 1441
info@garagecats.nl

Ma - Vr: 8:00 - 17:15

Zaterdag geopend op afspraak

Vertrouwd_onderhoud_oranje

Garage Cats - Witmarsum

Airco onderhoud

Wilt u graag zomers snel een aangename temperatuur in uw auto? Dan is het van optimaal belang dat uw airco goed functioneert. Wij leggen u op deze pagina graag uit hoe het aircosysteem werkt, waarom airco onderhoud belangrijk is en wat wij daarin voor u kunnen betekenen. 

Waarom airco onderhoud?

Net als een koelkast werkt de airconditioning van een auto met een koudemiddel. Per jaar daalt de hoeveelheid koudemiddel tussen de 8 en 10%. Hierdoor ontstaat er drukverlies waardoor de airco minder goed gaat koelen. Wanneer de hoeveelheid koudemiddel onder de 70% komt, neemt de kans van een defecte airco toe. Ook neemt het brandstofverbruik toe bij een te lage druk.

Uit voorzorg is het daarom verstandig de airco check jaarlijks te laten uitvoeren. Wij kijken dan na hoe de druk in uw aircosysteem is en hiermee voorkomt u dat uw auto te weinig koudemiddel bevat en uw airco stuk gaat. Voorkomen is beter dan genezen, want het repareren van een defecte airco loopt al gauw in de honderden euro’s. 

 

Airco onderhoud Garage Cats

Airco check, reinigen of onderhoud

Tijdens de airco check wordt de druk van uw airco gecontroleerd en adviseren u graag bij het verhelpen van eventuele airco problemen. Wij raden u aan deze controle eenmaal per jaar te laten uitvoeren. Indien vervolgens airco onderhoud nodig is, dan bespreken we dit vooraf met u zodat u precies weet waar u aan toe bent. 

Wanneer u de airco check combineert met een onderhoudsbeurt is hij geheel gratis*.

Heeft u last van muffe geurtjes uit uw airco? Wanneer u uw airco laat reinigen verdwijnen de nare geurtjes en kunnen ziektekiemen en bacteriën gedood worden.

Koelt uw airco niet meer goed, wacht dan niet te lang en laat dit snel controleren. Zo voorkomt u dat de compressor slijt, uw brandstofverbruik stijgt en u onnodig hoge kosten maakt. Wij recyclen uw oude koudemiddel en vullen deze dan bij. Tevens wordt hier een detectievloeistof toegevoegd, zodat bij een volgende controle lekkages sneller opgespoord kunnen worden. 

Wij adviseren u eenmaal in de 2 tot 4 jaar de airco te onderhouden en bij te vullen met koudemiddel. 

Koudemiddel R134a of R1234YF

Sinds 1 januari 2018 is het vanuit de Europese wetgeving niet toegestaan om auto’s te produceren met een aircosysteem geschikt voor R134a. Dit omdat R134a behoort tot broeikasgassen. In plaats daarvan worden aircosystemen van auto’s na 2018, gevuld met het nieuwe gas R1234YF. Dit gas is minder schadelijk en verdwijnt sneller uit de atmosfeer. Om hiermee te mogen werken moeten monteurs in het bezit zijn van een F-gassen certificaat. Naast het certificaat beschikken wij over de nieuwste apparatuur waarmee we R1234YF bij kunnen vullen.

Wilt u weten welk koudemiddel er in uw auto zit? Soms is dit te controleren middels een sticker onder uw motorkap. Mocht u het niet zeker weten, neem dan contact met ons op en we kijken samen met u welk koudemiddel voor uw auto geschikt is.

Airco onderhoud Garage Cats

Waarom Garage Cats?

Voor een airco check of onderhoud van de airconditioning bent u bij Garage Cats aan het juiste adres. Wij beschikken over het nieuwste apparatuur en gekwalificeerd personeel, waardoor u erop kan rekenen dat wij uw airco op de juiste manier controleren en onderhouden. 

Wilt u meteen een afspraak inplannen?

Neemt u liever contact op met één van onze medewerkers? Bel ons dan op: 0517-531441

Ook kunt u ons bereiken via mail: info@garagecats.nl

Scroll naar boven
Chat openen
1
Hulp nodig?
Scan de code
Hallo, kunnen wij u helpen?