Garage Cats

Pingjumerstraat 49
8748BM Witmarsum
0517 - 53 1441
info@garagecats.nl

Ma - Vr: 8:00 - 17:15

Zaterdag 8.30 - 16.00

Vertrouwd_onderhoud_oranje

Garage Cats - Witmarsum

Distributieriem 1.2 PureTech

Distributieriem 1.2 THP Puretech
Stap in de wereld van geavanceerde technologie met de 1.2 PureTech-motoren, die zijn voorzien van een innovatieve natte distributieriem. Anders dan conventionele motoren, zit de distributieriem aan de binnenkant en is doordrenkt met motorolie. Hoewel deze technologie theoretisch onderhoudsvrij is, ervaren eigenaren soms praktische problemen. Leer meer over de bijzonderheden van de 1.2 PureTech-motoren en begrijp de uitdagingen die deze innovatie met zich meebrengt.

Problemen PureTech distributieriem

Het meest voorkomende probleem met deze PureTech distributieriem is vroegtijdige slijtage. Hierdoor kunnen stukjes van de distributieriem in de motorolie belanden, wat kan leiden tot verstopping van de oliezeef en een daling van de oliedruk. Dit kan schade veroorzaken aan de vacuümpomp en leiden tot verminderde werking van de rembekrachtiging, of zelfs tot het uitvallen ervan. Ook kan het oliedruklampje gaan branden.

Als het oliedruklampje in uw auto brandt, maak dan zo snel mogelijk een afspraak. Doorrijden met te lage oliedruk kan ernstige motorschade veroorzaken.

Distributieriem 1.2 THP Puretech
Distributieriem 1.2 THP VTI

Problemen Puretech distributieriem voorkomen

Om problemen te voorkomen, is het altijd verstandig om regelmatig onderhoud te laten uitvoeren. Vooral bij de nieuwe generatie motoren is het gebruik van het juiste type olie essentieel. Wij raden daarom aan om jaarlijks een oliewissel te laten doen. Als u meer dan 20.000 km per jaar rijdt, is het verstandig om vaker langs te komen voor een olieverversing.

Bij elk onderhoudsbezoek controleren we de distributieriem visueel en meten we deze op. Ook worden eventuele storingen met originele uitleesapparatuur uitgelezen. Als er een defect aan de riem wordt geconstateerd, zullen we dit melden en adviseren om de riem te vervangen. Het wordt ook aanbevolen om de riem te vervangen wanneer de auto de 100.000 km bereikt of zijn 6e levensjaar heeft bereikt.

Voor de 1.2 PureTech was de onderhoudsinterval van de distributieriem 175.000 km of 10 jaar.

Deze is door Peugeot aangepast naar 100.000 km of 6 jaar.

Distributieriem 1.2 THP-puretech

De oplossing: distributieriem vervangen

De distributieriem van de 1.2 PureTech motoren werkt iets anders dan de gebruikelijke riemen. Vanwege de directe injectie van de 1.2 THP motoren is enige demontage nodig om bij de riem te komen. Daarna moet de timing met speciaal gereedschap worden afgesteld. Dit is een reparatie waarin we gespecialiseerd zijn! We vervangen altijd alle keerringen en pakkingen die zijn losgemaakt.

We gebruiken altijd originele documentatie, onderdelen en gereedschap.

Wat kost het vervangen van de distributieriem?

Het vervangen van de distributieriem bij een 1.2 Puretech is bij ons vanaf € 633 inclusief montage en BTW.

Hierbij vervangen wij de volgende onderdelen:

  • Distributieriem
  • Spanrol
  • Looprol
  • Diverse pakkingen en afdingen
  • Multiriem waterpomp
  • Multiriem

Bent u benieuwd wat het vervangen van de distributieriem gaat kosten van uw auto? Bel of app ons gerust voor vrijblijvend advies of een offerte. Wilt u liever gelijk een afspraak maken?

Scroll naar boven
Chat openen
1
Hulp nodig?
Scan de code
Hallo, kunnen wij u helpen?