Garage Cats

Pingjumerstraat 49
8748BM Witmarsum
0517 - 53 1441
info@garagecats.nl

Ma - Vr: 8:00 - 17:15

Zaterdag 8.30 - 16.00

Vertrouwd_onderhoud_oranje

Garage Cats - Witmarsum

Distributieriem 1.2 PureTech

Distributieriem 1.2 THP Puretech

Stap in de wereld van geavanceerde technologie met de 1.2 PureTech-motoren, uitgerust met een innovatieve natte distributieriem. Wat deze PureTech-motoren zo uniek maakt, is dat de distributieriem niet conventioneel aan de buitenzijde van de motor loopt, maar zich bevindt aan de binnenzijde, doordrenkt met motorolie. Hoewel deze distributieriem in theorie onderhoudsvrij is, ervaren eigenaren helaas in de praktijk regelmatig problemen. Ontdek de bijzonderheden van de 1.2 PureTech-motoren en begrijp de uitdagingen die gepaard gaan met deze innovatieve, maar soms veeleisende technologie.

Problemen PureTech distributieriem

Het meest voorkomende probleem bij deze PureTech distributieriem is de vervroegde slijtage. Bij de slijtage breken er stukjes distributieriem af die in de motorolie terecht komen.

Vervolgens raakt de oliezeef in de motor verstopt en daalt de oliedruk. Hierdoor kan de vacuümpomp beschadigd raken en de rembekrachtiging minder goed functioneren of zelfs helemaal wegvallen, ook kan het oliedruk lampje gaan branden.

Indien bij uw auto het oliedruk lampje brandt, is het verstandig zo snel mogelijk een afspraak te maken. Het doorrijden met een te lage oliedruk kan tot zeer ernstige motorschade leiden.

Oliezeef 1.2 PureTech Distributieriem

Problemen Puretech distributieriem voorkomen

Om problemen te voorkomen is het altijd verstandig om tijdig onderhoud uit te laten voeren. Het juiste type olie is bij de huidige nieuwe generatie motoren nog nooit zo belangrijk geweest. Wij adviseren daarom eens per jaar een oliewissel uit te voeren. Rijdt u meer dan 20.000 km per jaar dan is het verstandig iets vaker langs te rijden voor nieuwe olie.

Bij ons wordt bij elk onderhoud de riem opgemeten en visueel gecontroleerd. Ook worden storingen met originele uitlees apparatuur uitgelezen. Als een defect aan de riem wordt geconstateerd zullen wij dit melden en adviseren de riem te vervangen. Ook als de auto 100.000 km heeft gereden of zijn 6e levensjaar heeft bereikt moet de riem vervangen worden.

Voor de 1.2 PureTech was de onderhoudsinterval van de distributieriem 175.000 km of 10 jaar.

Deze is door Peugeot aangepast naar 100.000 km of 6 jaar.

Distributieriem 1.2 THP-puretech

De oplossing: distributieriem vervangen

De distributieriem van de 1.2 PureTech motoren zijn net wat anders dan de gebruikelijke distributie riemen. Door de directe injectie van de 1.2 THP motoren is enig demontage werk vereist voor men bij de riem kan komen. Daarbij zal de timing met speciaal gereedschap veiliggesteld moeten worden. Een reparatie waarin wij ons hebben gespecialiseerd! Hierbij vervangen we altijd alle keerringen en pakkingen die los zijn geweest!

Wij maken hierbij altijd gebruik van originele documentatie, onderdelen en gereedschap.

Wat kost het vervangen van de distributieriem?

Het vervangen van de distributieriem bij een 1.2 Puretech is bij ons vanaf € 633 inclusief montage en BTW.

Hierbij vervangen wij de volgende onderdelen:

  • Distributieriem
  • Spanrol
  • Looprol
  • Diverse pakkingen en afdingen
  • Multiriem waterpomp
  • Multiriem

Bent u benieuwd wat het vervangen van de distributieriem gaat kosten van uw auto? Bel of app ons gerust voor vrijblijvend advies of een offerte. Wilt u liever gelijk een afspraak maken?

Scroll naar boven
Chat openen
1
Hulp nodig?
Scan de code
Hallo, kunnen wij u helpen?