Garage Cats

Pingjumerstraat 49
8748BM Witmarsum
0517 - 53 1441
info@garagecats.nl

Ma - Vr: 8:00 - 17:15

Zaterdag geopend op afspraak

Vertrouwd_onderhoud_oranje

Garage Cats - Witmarsum

Banden

De banden van uw auto zijn de enige contactpunten tussen uw voertuig en de weg, en spelen daarom een cruciale rol in uw veiligheid en rijervaring.

Goede banden zorgen voor grip op diverse wegoppervlakken, waaronder natte en gladde wegen, en dragen bij aan de stabiliteit en remprestaties van uw auto. Daarnaast hebben banden ook invloed op het rijcomfort en de brandstofefficiëntie.

Het controleren van bandenslijtage en -spanning is essentieel voor een soepel en veilig rijgedrag. Ontdek hoe de juiste banden uw rijervaring kunnen verbeteren en uw veiligheid kunnen waarborgen.

Banden controle

Tijdens een onderhoudsbeurt slaan wij uiteraard de bandencontrole niet over. We controleren de staat en het profiel en of er genoeg spanning op zit. Constateren we dat uw banden aan vervanging toe zijn dan zullen wij u passend advies geven.

Twijfelt u of ze toe zijn aan vervanging, kom dan gerust tussentijds langs voor een gratis bandencontrole.

Banden Garage Cats

Zomer-, winter- of all season banden

Lees hieronder meer over de voor- en nadelen van de diverse soorten.

Deze soort is het meest bekend en zijn ontworpen om te werken bij temperaturen hoger dan 7 graden (wanneer ze het best presteren) en op zowel droge als natte wegdekken.

Ze zijn ontworpen om uitstekende resultaten te leveren wat betreft:

  • comfort en brandstofgebruik voor wegbanden,
  • en grip en levensduur op circuit in het geval van Super Sport banden

Nadelen: ze doen hun werk minder goed op koude oppervlakken, en zijn niet goed geschikt voor besneeuwde wegen.

De voordelen van winterbanden: ze zijn ontworpen om prestaties te leveren bij temperaturen onder de 7 graden en gaan goed om met zowel natte als besneeuwde oppervlakken.

Ze worden vooral gebruikt om de zomer variant te vervangen voor het winterseizoen. Nadelen: ze presteren minder goed bij temperaturen boven de 7 graden en kunnen meer geluid produceren, en moeten dus vervangen worden met zomerbanden als het zomer wordt.

Het kan zijn dat u het vervelend vindt om twee keer per jaar uw banden te verwisselen. In dat geval zijn 4 season banden wellicht iets voor u.

4-season banden zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, waarschijnlijk vanwege hun hybride ontwerp die het mogelijk maakt dat ze goed presteren in meer verschillende weersomstandigheden dan zomer- of winterbanden. Ze zijn veel veiliger voor automobilisten die gewend zijn het hele jaar door met zomerbanden te rijden, wat vandaag de dag het geval is voor de meeste Europese automobilisten. Voor degenen die gewend zijn aan het elke jaar wisselen tussen zomer- en winterbanden zorgt de overstap naar all season banden (indien de rijomstandigheden dat toestaan) ervoor dat hun leven wat makkelijk wordt doordat ze het hele jaar door dezelfde banden kunnen gebruiken. Zo hoeven ze niet elke zes maanden hun banden te verwisselen.

Banden Garage Cats

Banden wissel

In onderstaand overzicht ziet u de prijzen van onze bandenwissel. Hierbij kunt u ervoor kiezen om de banden die van uw auto afkomen bij ons op te slaan, of u kunt ze meenemen om ze zelf het seizoen op te slaan. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Deskundig advies, scherpe prijzen

Voor Garage Cats staat uw veiligheid voorop. U kunt erop vertrouwen dat wij u deskundig advies geven, ongeacht uw budget. U kunt bij ons kiezen uit een brede selectie winter-/zomerbanden of all season banden voor uw auto, tegen concurrerende prijzen. Ook kunt u bij ons terecht als u niet precies weet of uw banden al aan vervanging toe zijn, wij geven u graag een advies.

Wilt u meteen een afspraak inplannen? Dat is geen probleem.

Neemt u liever contact op met één van onze medewerkers? Bel ons dan op: 0517-531441

Ook kunt u ons bereiken via mail: info@garagecats.nl

Scroll naar boven
Chat openen
1
Hulp nodig?
Scan de code
Hallo, kunnen wij u helpen?