Garage Cats

Pingjumerstraat 49
8748BM Witmarsum
0517 - 53 1441
info@garagecats.nl

Ma - Vr: 8:00 - 17:15

Zaterdag 8.30 - 16.00

Vertrouwd_onderhoud_oranje

Garage Cats - Witmarsum

Distributieriem

Ontdek bij Garage Cats het belang van de distributieriem voor de motorprestaties van uw auto. Als cruciaal onderdeel onder de motorkap drijft de distributieriem de krukas aan, waardoor de nokkenas in beweging komt. Slijtage is onvermijdelijk en op termijn vereist de distributieriem vervanging.

Bij Garage Cats staan we klaar om u te helpen met deskundig advies en professionele vervanging. Leer hier wanneer uw distributieriem aan vervanging toe is en welke stappen u kunt nemen om uw auto in topconditie te houden.

Wanneer distributieriem vervangen?

Het bepalen van de status van uw distributieriem is lastig omdat het zich niet direct openbaart bij het openen van de motorkap. Hoe weet u dan wanneer het tijd is om de distributieriem te vervangen?

De beste plek om dit te vinden is in het instructie- of onderhoudsboekje van uw auto, dat door de fabrikant is verstrekt. Over het algemeen adviseert de fabrikant om dit te doen na 60.000 tot 120.000 kilometer op de teller, of na 4 tot 8 jaar na aankoop, afhankelijk van het model en welke grens u als eerste bereikt.

Distributieriem 1.2 VTI
Distributieketting THP

Maatwerk voor diverse motoren

Of u nu een auto heeft met een distributieriem of een distributieketting, bij Garage Cats staan we klaar om uw voertuig te onderhouden en te repareren. Voor modellen met de 1.0/1.2 VTI motor of de 1.2 Puretech motor, bieden we specifieke diensten aan voor de distributieriem. Als uw auto is uitgerust met een VTI of THP motor, kunt u terecht op onze pagina over distributiekettingen. Onze ervaren monteurs zorgen voor vakkundige service, zodat u met een gerust hart de weg op kunt.

Deskundig advies en vakkundige reparatie

Het vervangen van de distributieriem vereist specifieke vaardigheden en ervaring, omdat deze zich diep in de motor bevindt. Met onze automonteurs die beschikken over jarenlange ervaring, is geen klus ons te moeilijk. We zijn bedreven in het werken onder de motorkap en vervangen de distributieriem als onderdeel van een complete set tijdens reparaties. Dit is niet alleen efficiënter voor uw portemonnee, maar we zullen dit ook altijd met u bespreken voordat we tot actie overgaan. Om onverwachte kosten te voorkomen, raden we doorgaans aan om ook de waterpomp en koelvloeistof tegelijkertijd te vervangen.

Denkt u dat het tijd is om de distributieriem te vervangen, of twijfelt u eraan of het al nodig is? Neem dan gerust contact met ons op voor advies en kom langs voor een reparatie. Of het nu onderdeel is van een volledige onderhoudsbeurt of een afzonderlijke reparatie, ons doel is ervoor te zorgen dat u veilig en zonder zorgen de weg op kunt.

Wilt u meteen een afspraak inplannen?

Neemt u liever contact op met één van onze medewerkers? Bel ons dan op: 0517-531441

Ook kunt u ons bereiken via mail: info@garagecats.nl

Scroll naar boven
Chat openen
1
Hulp nodig?
Scan de code
Hallo, kunnen wij u helpen?