Garage Cats

Pingjumerstraat 49
8748BM Witmarsum
0517 - 53 1441
info@garagecats.nl

Ma - Vr: 8:00 - 17:15

Zaterdag 8.30 - 16.00

Vertrouwd_onderhoud_oranje

Garage Cats - Witmarsum

Peugeot, Citröen, DS en Mini distributieketting VTI & THP

Heeft u een Peugeot, Citröen, DS of Mini en hoort u bij het starten of bij het accelereren een ratelend geluid? Dan kan dit wijzen op een probleem met de distributieketting. 

Sommige 1.4 en 1.6 motoren van PSA/BMW zijn voorzien van een vrij dunne distributieketting. Deze distributieketting is in theorie onderhoudsvrij, maar in de praktijk brengt het regelmatig problemen met zich mee.

Problemen distributieketting VTI & THP

Een ratelende of klapperende distributieketting komt al voor na 4-5 jaar (na productiedatum) en is dan het beste hoorbaar bij een koude start maar ook bij een verhoogd stationair toerental (2500 – 3000 rpm). 

Een van de oorzaken waarom de ketting zo snel oprekt is het aanhouden van de lange onderhoudsintervallen en toenemende kilometerstanden. 

Stop met rijden indien het geluid heviger en steeds frequenter wordt. Doorrijden kan voor ernstige motorschade zorgen. 

Motoren of modellen van Peugeot, Citröen, DS of Mini met distributieketting problemen

Bijna alle 1.4, 1.6 en 1.6 turbo VTI en THP-motoren van Peugeot, Citröen, DS en Mini hebben het bovenstaand probleem. Bij PSA/BMW komt dit probleem het meeste voor bij motoren met de motorcode EP3, EP6, en N14.

De oplossing: vervangen distributieketting

Het vervangen van de distributieketting is een specialisme. Naast speciaal gereedschap verreist dit ook veel kennis.  

Garage Cats heeft veel ervaring met het vervangen van distributiekettingen bij de diverse merken motoren. Hierdoor is uw auto bij ons in goede handen. 

Wat kost het vervangen van de distributieketting?

Bent u benieuwd wat een eventuele reparatie gaat kosten? Bel of app ons gerust voor vrijblijvend advies of een offerte. Wilt u liever gelijk een afspraak maken?

 

Scroll naar boven
Chat openen
1
Hulp nodig?
Scan de code
Hallo, kunnen wij u helpen?